Glasraam voor het Nero-café/museum te Hoeilaart

Voor het Nero-café en -museum verzorgden we de realisatie van 6 glas-in-loodramen naar de originele ontwerptekeningen van Marc Sleen.

 

Het uitdagende aan elk loodraam was het omzetten van de striptekening naar een glas-in-loodtekening. Die moest immers technisch uitvoerbaar zijn en tegelijk ook de typische karakteristieken van elke stripfiguur perfect behouden. Er mocht hieromtrent op geen enkel vlak een toegeving gedaan worden. Voor de juiste kleuren werden maar liefst 26 verschillende tinten mondgeblazen glas gebruikt, die op hun beurt nog eens bijgekleurd werden met emailles.

Het integreren van de verschillende figuren in de glasramen vormde dus een extra moeilijkheid. We hebben hierbij gebruik gemaakt van een rastersysteem dat de achtergrond met de figuren verbind. Hierdoor werden de te snijden stukken technisch en praktisch haalbaar.

 

Wil u graag meer weten over onze projecten of wil u zelf een loodraam laten maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor het opstellen van een offerte.