Onze diensten

ONTWERPEN EN RESTAUREREN

 

Glasraamatelier Erwin Snijders is gespecialiseerd in het ontwerpen en restaureren van glasramen. Onze meewerkende zaakvoerder, Erwin Snijders, studeerde in de jaren ’80 af aan de Kunstacademie van Antwerpen met als specialiteit ‘brandschilderen’. Nadien ging hij in de leer bij drie gespecialiseerde, kleinere bedrijven, om in 1992 met succes zijn eigen zaak te starten. Met zijn achtergrond als kunstenaar vervaardigt hij prachtige gepersonaliseerde glasramen op vraag van de klant.

Uw glasraam maken? Geen probleem! Bij Glasraamatelier Erwin Snijders vindt u gegarandeerd glas-in-lood naar uw smaak. Twijfel zeker niet om contact op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

ONTWERPEN MET PASSIE

 

Met een klein team van professionals werken we op maat van de klant. Hoe gaan we te werk?

  • We nemen de precieze maten;
  • We tekenen het ontwerp (karton);
  • We maken een calque (overtrek van de ontwerptekening) op papier. De loodlijnen en de nummers van de kleuren staan aangegeven;
  • We knippen de vormen uit langs de loodlijnen, die fungeren als mallen voor de afzonderlijke stukken glas;
  • Aan de hand van de genummerde mallen kiezen we gekleurd glas uit;
  • Met een (olie)glassnijder, voorzien van een stalen wieltje, snijden we de gewenste vorm uit het glas;
  • We beschilderen het glas met een speciale verf en plaatsen het in de glasoven;
  • Op een werktafel maken we met de stukken glas, in loodstrippen, het beloop van de tekening;
  • We solderen en vullen daarna de ruimtes tussen loodstrip en glas op met kit om het paneel water- en winddicht te maken.

RESTAURATIE MET PASSIE

 

Wij verzorgen met aandacht de restauratie van glas-in-loodramen. Het is belangrijk om te voorkomen dat er, door het onderhoud zelf, schade wordt toegebracht aan het glas. Daarom werken wij zeer secuur en met precisie. Vakkennis is een basisvoorwaarde. Als het kan, doen wij de herstellingen ter plaatse. Is dat niet mogelijk, vervoeren we uw glas-in-loodraam naar ons atelier.

Wij overleggen met u wat de best mogelijke condities zijn zodat u 100% op ons kunt vertrouwen. Glas-in-loodramen zijn onze passie, vandaar dat we altijd zeer voorzichtig en professioneel te werk gaan.

Bent u op zoek naar een atelier voor wie perfectie één van de basisvoorwaarden is voor het ontwerpen van gepersonaliseerde glasramen of het restaureren van uw huidige ramen? Neem dan nu contact met ons op voor een gratis prijsofferte of vrijblijvend advies. Wij werken voor de particuliere en zakelijke markt, maar ook voor openbare en kerkelijke instanties.

GLAS-IN-LOOD HERSTELLEN

 

Zowat elke denkbare toepassing van glas in lood in en rond uw privé woning nemen wij voor onze rekening: wij maken glas-in-lood voor deuren, ramen, dakkoepels, veranda’s en vitraux. Alles wordt in ons eigen ontwerp- en productieatelier vervaardigd.

Ook voor restauraties en reparaties kunt u als particulier bij ons terecht. Wij zijn immers al jaren ervaren in het herstellen van uw glasraam en glas-in-lood.

Wij bezitten ook de nodige attesten en certificaten (D14 en D23) die enkel aan vaklui worden toegekend.

Bent u geïnteresseerd?

Neem dan snel contact op met ons voor een vrijblijvende offerte of maak een afspraak om onze toonzaal in Moerbeke-Waas te bezoeken!

Tot binnenkort!